Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

KOOS UPDATE | Lees hier de laatste!

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

KOOS UPDATE | Lees hier de laatste!

18 september 2024

De beste "ontwar" borstels voor zijdezacht haar

Iedereen die ooit met een kluwen knopen in z’n haar heeft gezeten, weet hoe belangrijk het is om een goede ontwarborstel te hebben. Of je nu krullend, steil, dik of dun haar hebt, een ontwarborstel kan je ochtendroutine drastisch verbeteren. Maar wat maakt een borstel eigenlijk de "beste" ontwarborstel? Laten we de voordelen van verschillende types borstels verkennen, zodat jij straks zonder gedoe door je haar kunt glijden!

1. De klassieke ontwarborstel

De klassieke ontwarborstel, vaak voorzien van flexibele, nylon pinnen, is een ideale keuze voor het ontwarren van vochtig of nat haar. Deze borstels zijn zo ontworpen dat ze soepel door het haar glijden zonder al te veel weerstand te bieden. De pinnen buigen mee met de klitten, waardoor de kans op haarbreuk en beschadiging afneemt. Ideaal voor mensen met fijn tot medium dik haar. Een van de meest populaire opties op de markt is de Tangle Teezer. Deze borstel staat bekend om zijn ergonomische design en het feit dat het moeiteloos door alle haartypes glijdt.

2. De Wet Detangler: voor nat haar

Zoals de naam al zegt, is de Wet Detangle Brush speciaal ontworpen om nat haar te ontwarren zonder dat het haar beschadigd raakt. Deze borstels hebben extra flexibele borstelharen die zacht zijn voor de hoofdhuid en haarbreuk minimaliseren. Ze zijn perfect voor dagelijks gebruik na het douchen, vooral als je geneigd bent om je haar nat te borstelen.

3. De Vent Brush voor dikker haar

Als je dikker haar hebt dat de neiging heeft om snel in de knoop te raken, dan is een ventilatieborstel (vent brush) ideaal. De ruime openingen tussen de haren van de borstel zorgen ervoor dat de lucht van de föhn gemakkelijk door je haar kan circuleren, wat helpt bij het sneller drogen en verminderen van pluis. Voorbeelden van deze borstels zijn bijvoorbeeld de Olivia Garden Fingerbrushes of de Denman D3 borstel. Deze borstel is speciaal ontworpen om krullen te definiëren zonder ze te beschadigen.

4. De houten ontwarborstel: natuurlijke optie

Voor degenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere optie, is een houten ontwarborstel een uitstekende keuze. Deze borstels, zoals dit exemplaar van beukenhout, zijn zacht voor de hoofdhuid en helpen de natuurlijke oliën van je haar te verspreiden, wat bijdraagt aan gezonder en glanzender haar. Daarnaast geven ze met het borstelen een aangename hoofdhuid massage wat de groei van het haar weer kan stimuleren. Ze zijn vooral ideaal voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of allergieën.

5. Alles bij elkaar

Eigenlijk wil je een borstel die goed is voor al deze haarstylen toch? Nou, die hebben we: De Eco Brush!
De Sweet Bunny Eco Brush ontwarborstel is zo gevormd dat deze zich aanpast aan de vorm van je hoofd. Zo hoef je niet onnodig kracht te zetten en wordt je hoofdhuid getrakteerd op een ontspannende massage, terwijl je haren comfortabel worden ontklit. De borstel bestaat voor 95% uit biologisch afbreekbare materialen; enkel de 20mm lange pinnen zijn gemaakt van nylon. Onder de juiste omstandigheden wordt de Eco Brush in maximaal 5 jaar biologisch afgebroken. Recycle hem dus na gebruik! Het materiaal waaruit het product is gemaakt is duurzaam, maar het is niet aan te raden om het haar te modelleren met deze borstel i.c.m. warmte van een fohn of stijltang.

Welke ontwarborstel past bij jou?

De keuze van de borstel hangt af van je haartype en persoonlijke voorkeur. Het is altijd een goed idee om te experimenteren met verschillende borstels en te kijken welke het beste werkt voor jouw specifieke haartype en behoeften. Kijk bijvoorbeeld eens naar de borstels op de website van Koos van der Beek voor verschillende opties die passen bij jouw haartype.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »