Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

BACK TO WORK | Gratis KOOS tas cadeau vanaf €199

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

BACK TO WORK | Gratis KOOS tas cadeau vanaf €199

27 augustus 2024

Me-time voor je schaar & tondeuse

Als professional in de kappersbranche zijn je tondeuse en kappersschaar onmisbare tools in jouw werkzaamheden. Ze zorgen voor strakke, professionele resultaten, maar dan moeten ze wel goed onderhouden worden. Slecht onderhouden apparatuur kan leiden tot ongelijke knipbeurten, irritaties bij de klant en een kortere levensduur van je tools. Nu de vakanties weer voorbij zijn en jij weer gaat vertrouwen op jouw tools, is dit het ideale moment om te beginnen met het juiste onderhoud van zowel je tondeuse als je kappersschaar, zodat je altijd het beste uit je apparatuur haalt.

1. Reinig regelmatig je tondeuse en kappersschaar

Na elke knipbeurt is het belangrijk om zowel je tondeuse als je kappersschaar schoon te maken. Verwijder losse haren van de tondeuse met een borstel en gebruik een droge doek om de bladen van de schaar af te vegen. Voor een grondige reiniging van de tondeuse kun je de opzetstukken verwijderen en met een zachte borstel of perslucht de haren uit de messen verwijderen. Vergeet niet om af en toe een tondeusespray te gebruiken om bacteriën en vuil te verwijderen.

2. Smeer de messen van je tondeuse en de scharnieren van je schaar

Net zoals je een auto regelmatig moet voorzien van olie, moeten ook je tondeuse en kappersschaar goed gesmeerd blijven. Voor de tondeuse gebruik je tondeuse-olie om de messen soepel te laten glijden en te voorkomen dat ze bot worden. Breng een paar druppels olie aan op de messen terwijl de tondeuse aanstaat, zodat de olie goed verspreid wordt. Voor de kappersschaar geldt dat je regelmatig een paar druppels schaarolie op de scharnierpunten moet aanbrengen om soepel knippen te garanderen.

3. Controleer en stel de spanning van je schaar in

De juiste spanning van je kappersschaar is essentieel voor een comfortabele en effectieve knipbeurt. Als de spanning te laag is, werken de bladen niet goed samen, wat kan leiden tot scheuren of trekken aan het haar. Als de spanning te hoog is, verslijt je schaar sneller. De meeste professionele kappersscharen hebben een schroef waarmee je de spanning kunt aanpassen. Controleer deze regelmatig en stel zo nodig bij.

4. Slijp regelmatig de schaarbladen

Om je kappersschaar scherp en in goede conditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te laten slijpen. Een botte schaar kan het haar beschadigen en zorgt voor een oncomfortabele ervaring voor klant en kapper. Laat dit altijd doen door een professional zoals bij Koos van der Beek om te voorkomen dat je kappersschaar beschadigd. Vraag onze medewerkers om meer informatie om jouw tools weer scherp en soepel te krijgen.

5. Bewaar je tools op de juiste manier

Een veilige en droge opbergplaats is essentieel om de levensduur van je tondeuse en schaar te verlengen. Bewaar je kappersschaar in een beschermhoes en leg je tondeuse in een koffer of op een plek waar hij niet kan vallen of stoten. Vermijd vochtige omgevingen om roestvorming te voorkomen en zorg ervoor dat je tools altijd droog zijn voordat je ze opbergt.

6. Gebruik je apparatuur zoals bedoeld

Gebruik je tondeuse alleen voor haar en niet voor andere materialen, zoals textiel of papier. Dit kan de messen beschadigen en bot maken. Hetzelfde geldt voor je kappersschaar: knip er alleen haar mee en vermijd het gebruik voor andere doeleinden. Dit verlengt de levensduur van je tools aanzienlijk.

Goed onderhoud van jouw tondeuse en kappersschaar is cruciaal voor een lange levensduur en een consistent goed knipresultaat. Door deze eenvoudige tips op te volgen, zorg je ervoor dat je apparatuur altijd in topconditie blijft, zodat je elke klant tevreden de deur uit kunt laten gaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »